Hatune Foundation

Projekt vi jobbar på samman med Hatune Foundation

Hatune Foundation & Right Hand Aid

Läs om denna fantastiska  människan som fått Tysklands högsta orden i en ålder av bara 40 år och det samarbete som Right Hand Aid och Hatune Foundation inlet. 

Brobyggande  

Att hjälpa folk på plats kan man göra på många olika  sätt! Brobyggandet är ett sätt där Right Hand Aid & Hatune Foundation verkligen kan utvecklas samman.

Syrienkatastrofen

Just nu håller vi på att ta fram och definiera ett projekt där vi hjälper flyktingar i länderna runt Syrien.

Ny webb-sajt för Hatune Foundation

Right Hand Aid har tagit ansvaret för Hatune Foundations nya internationala web-sajt som är under konstruktion: http://hatunefoundation.com

Om Hatune Foundation & Right Hand Aid

Om syster Hatune Dogan

Den ortodoxa nunnan Syster Hatune Dogan har ägnat hela sitt liv åt att uppmärksamma förföljelsen av kristna huvudsakligen i Mellanöstern. Hon föddes själv i Turkiet där såväl turkar som kurder förföljde kristna, och hennes familj var bland de drabbade.

På 1980-talet flydde familjen till Tyskland och 1988 upptogs Syster Hatune som nunna i Mor Ephreim Monastery i Holland. Hon har studerat teologi, arbetat som psykoterapeut och som lärare i religion och historia. Syster Hatune har besökt 38 länder och arbetar med sin välgörenhetsorganisation ”Hilfende Hände” i Nepal, Libanon, Syrien, Zimbabwe, Turkiet, Indien och 30 andra länder, där behövande finns.

Gång på gång har hon slagit larm om förföljelsen, misshandeln, våldtäkterna och tvångskonverteringarna av kristna flickor i muslimska länder. 

Avtal mellan Right Hand Aid & Hatune foundation

Right Hand Aid ingick den 21 maj 2014 ett omfattande avtal med Hatune Foundation som, från sitt huvudkvarter i Tyskland leder en organisation med mer än 5.000 volontärer som hjälper fattiga, flyktningar, förföljda och andra utsatta i 35 länder.  Sister Hatune hjälper bland annat kristna flyktingar i Mellanöstern (Syrienkonflikten), där hon reser ofta. Kristenförföljelserna i denna del av världen upptar mycket va hennes tid och tankar.

Hatune Foundations icke-direkt-hjälp-kostnader ligger på makalösa 3% vilket medverkande till att Sister Hatune år 2010 direkt från Tysklands president mottog den tyska förtjänstmedaljen, som belöning för sitt arbete för behövande. 

Det aktuella avtalet mellan Right Hand Aid och Hatune Foundation, innefattar en rad projekt inom hjälp på plats såväl som mer praktiska funktioner inom informationsspridning och fundraising. 

The Bridge Building Academy

Untitled-1

Lågpraktisk utbildning för vuxna 

Samman med Hatune Foundation arbetar vi med att resa medel till en permanent utbildningsinstitution för vuxna. Idén är att invitera speciellt lämpade personer till Europa (Sverige eller Tyskland) och där ge dem ett 5-6 veckor långt kurs i europeisk tänkande när det gäller avlopp, avfall, organisation och sätta ihop projekt som kan appliceras i kursdeltagarnas egna länder.  Vi kallar projektet för ”Brobyggande”

 

 Hjälp till syriska flyktingar

 Ett gemensamt ”hjälp på plats”-projekt med fokus på flyktingsituationen i Mellanöstern är under utarbetande och kommer att presenteras sist i juli månad. 

RHA-Reklam-5

Ny webplattform för Hatune Foundation

Right Hand Aid har tagit på sig att utveckla ett modernt logo och en ny Web-plattform för Hatune Foundation. Detta arbete räknas påbörjat juni 2014.

http://hatunefoundation.com/english

 header

Hatune Foundations web-sajt blev hackad från en adress i Quwait i oktober 2013 och har sedan varit nere. Vi hoppas att kunde presentera en modern sajt som även går att läsa på själv de minsta telefonerna. 

Detta jobb är vänligast sponsrat av Anne Marie Buch, MD.

Hatune Foundation

Hjälp på plats i Indien!

Syster Hatune arbetar mycket med kvinnor och kvinnorättsfrågor var hon än befinner sig i världen. 

Helping ”on-side” in India!

Ett avtal som flyttar berg

Untitled-1Right Hand Aid ingick den 21 maj 2014 ett omfattande avtal med Hatune Foundation som, från sitt huvudkvarter i Tyskland leder en organisation med mer än 5.000 volontärer som hjälper fattiga, flyktingar, förföljda och andra utsatta i 35 länder.  

Syster Hatune hjälper bland annat kristna flyktingar i Mellanöstern (Syrienkonflikten), där hon reser ofta.

Kristenförföljelserna i denna del av världen upptar mycket va hennes tid och tankar.

Hatune Foundations icke-direkt-hjälp-kostnader ligger på makalösa 3% vilket medverkande till att Sister Hatune år 2010 direkt från Tysklands president mottog den tyska förtjänstmedaljen, som belöning för sitt arbete för behövande. 

Det aktuella avtalet mellan Right Hand Aid och Hatune Foundation, innefattar en rad projekt inom hjälp på plats såväl som mer praktiska funktioner inom informationsspridning och fundraising. 

RHA kommer bl. a. utveckla en ny Web-plattform för Hatune Foundation (http://hatunefoundation.com/english). Ett gemensamt ”hjälp på plats”-projekt med fokus på flyktingsituationen i Mellanöstern är under utarbetande och kommer att presenteras sist i juli 2014 månad.