NYHETSBREV RIGHT HAND AID 2015-04-12

Lövestad 12 april 2015

Kära Vän,

Just nu händer det mycket I Right Hand Aid.

Den 23 april åker Ewa & jag till Kathmandu – för egen räkning. Som ni säkerligen vet inviger vi nya skolhemmet, Bona Fortuna i Kathmandu den 1 maj.

Till invigningen har Prakash från Adec Nepal inviterat en lång rad gäster. Kommunpolitiker, parlamentsledamöter, konstnärer, ledare av andra organisationer samt universitet och sjukhus. Vi kommer alltså i fint sällskap och jag har därför beslutat att ta med slips! 🙂

De allra flesta inventarier är redan inköpta och på plats. 11 barn är inskrivna och fler följer. Barnen väljs ut av lokala myndigheter i samarbete med polis och statsanställda sociala rådgivare. Meningen är att skapa en grupp av behövande, som ändå på ett sätt kan anses ”homogen”, så det inte uppstår onödig intern osämja. Vi lägger oss inte i den proceduren, då vi ju har som grundläggande filosofi, att hjälpen skall försiggå på lokala premisser och ut ifrån lokala förutsättningar.

 

Fotografen från ”närområdet”

En av utmaningarna i Nepal är att hitta en bra fotograf. Det är inte helt så enkelt har vi konstaterat under tiden vi har varit i gång med bl a ReClean konceptet. Men nu ville ödet, att en av de bästa fotograferna i Sjöbo Kommun, Lani Noreke, tackade ja till att komma till Nepal för att filma och fota en vecka, medan festligheterna håller på. Det är vi mycket tacksamma för och det är bestämt ”fair prize” att vi blott skall betala flygresan (Kr 6.200) tur/retur för att få hela evenemanget och allt runt om dokumenterat på ett professionellt sätt!

Lani Noreke är i ögonblicket aktuell med en utställning på Gimlelund med bilder från Island och Färöarna. (Här kan du se lite exempelfotos på noreke.se)

 

Styrelsens årsmöte och framtiden

16 maj har vi årsmöte, där styrelsen sammansätts och enas om vägen framåt. I år är en av de viktigaste frågorna vår ”profil”. Den sittande styrelsen har rekommenderat en namnändring och en ändring av logon. Hur glad jag än har varit för bådadera, inser även jag, att en ändring till föreslagna BONA FORTUNA – som betyder Good Luck, eller lyckan stå dig bi – kan öppna fler dörrar än det mer vertikala Right Hand Aid.

Logo-nytt-high-int

Att vara SD’are och driva verksamhet kan vara svårt

Anknytningen till SD från början har visat sig utgöra en svårighet för organisationen i motsättning till vår ursprungliga tro på, att detta skulle generera fördelar. Allt mainstream-pressomtal av organisationen har varit övervägande negativ och allt för starkt knutet ihop med min roll som sverigedemokratisk kommunpolitiker i Sjöbo – vilket ju inte har varit så populärt hos journalisterna.

Som ordförande har jag beslutat att satsa all min tid på nya Bona Fortuna och mitt arbete som internationell konsult för Hatune Foundation, där jag arbetar med fundraising på den amerikanska marknaden.  Detta beslut har även inneburit, att jag har begärt utträde ur Sverigedemokraterna och tillsammans med styrelsen i Sjöbo planerar en ordnad reträtt från min verksamhet som kommunpolitiker.

 

Följ med på resan

Som du förstår kommer resan och invigningen av vårt första Bona Fortuna House att bli väldokumenterat. Internet-förbindelserna är inte snabba från Nepal, så kanske kan vi inte streama direktsändningar på denna resan, men vi skall försöka så gott det är möjligt.

Väl hemma har vi planerat att skapa en kringresande föredrags- och utställningsturné samt ett utlånbart presentations-kit som kan användas av föreningar, företag och enskilda eldsjälar. Alltihop för att promovera Bona Fortunas idé över hela landet. Har du en ide om hur du kan hjälpa till att ta fram eller distribuera Bona Fortuna kittet, där du bor – ja då vet du var vi finns!

 

Det vi behöver

Vi behöver fler faddrar till Bona Fortuna Kathmandu. I maj månad har vi ansvar för 20 barn. Barn som inte har något annat i världen än den hjälp vi tillsammans med våra vänner i Nepal kan erbjuda dem. På vår hemsida kan du se hur du kan hjälpa ett barn – som du, om önskar, kan få och hålla kontakt med i framtiden: http://right-hand.org/svenska/projekt/bona-fortuna/

VI BEHÖVER ÄVEN FLER MEDLEMMAR – SÅ TA STEGET NU OCH HJÄLP OSS BLI ÄNNU STÔRRE OCH ÄNNU BÂTTRE! Gå till vår hemsida och teckna ett medlemskap för bara 250 kronor per år: http://right-hand.org/svenska/

 

Knappar – eller badges!

Vi har inköpt ett antal knappar (badges – 32 mm) med nya logo-blomman. Skickar du en 50 lapp via BG 149-4723 eller  PayPal märkt ”Badge” – glöm inte skriva leveransadress och gärna e-mail, då skickar vi en ”blomma”, där hela beloppet går till BONA FORTUNA projektet! Beloppet är inklusive porto J

badges

Skriv eller ring om du har frågor – det är därför vi är här J

hans100

Med vänlig hälsning

Hans Erling Jensen

Right Hand Aid – Chairman

http://right-hand.org

director@right-hand.org

Byggmästaregatan 3
27575 Lövestad
Sweden
0707 85 57 50